Adatvédelmi nyilatkozat

Általános tudnivalók a Szabályzatról

A szabályzat célja, hogy rögzítse a Nanoplanet Kft . által alkalmazott adatvédelmi és adatkezelési elveket.

Tárhelyszolgáltató: webáruházunk shoprenter webshop motor alatt üzemel, további információ: https://www.shoprenter.hu

Adatvédelmi szabályzatunk az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során, az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet), a Strasbourgban 1981, január 28-án kelt egyezmény kihirdetéséről szóló 1998. évi VI. törvény, az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, illetve a kutatás és közvetlen üzletszerzés célját szolgáló, név- és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX tv. valamint a 2003 évi C törvény az elektronikus hírközlésről rendelkezéseinek figyelembe vételével készült. A személyes adatok megadásával ön, mint vásárló/fogyasztó/szolgáltatást igénybe vevő, hozzájárul ahhoz, hogy személyes adatait, az adatvédelmi irányelvekkel megfelelően, a NanoPlanet Kft. összegyűjtse, tárolja, felhasználja, közzétegye, illetőleg más módon feldolgozza.

Az Adatvédelmi incidensek kezelése a GDPR alapján

A NanoPlanet Kft. aktívan igazolja az Európai Uniós rendeletnek (GDPR) történő megfelelését, az Adatvédelmi Szabályzat internetes oldalon történő megjelenítésével, az internetes rendelés folyamatában az adatvédelmi tájékoztató linkjének megjelenítésével, a hatósági ellenőrzések vagy érintett személyek tájékozódási igényének befogadásakor bármikor rendelkezésre tudjuk bocsátani a kért adatokat.

Személyes adatokat csak a jogszabályoknak megfelelően gyűjtünk és kezelünk, harmadik félnek személyes adatokat csak hozzájárulással és megállapodás alapján adunk át, ha a velünk kapcsolatban álló írásban felvilágosítást kér a róla tárolt adatokról, akkor azt biztosítani tudjuk.

Adatvédelmi incidens - szándékos, gondatlan vagy véletlen adatvesztés/adatmódosulás esetén, privacy-t érintő károk, kibertámadás stb. - esetén a NanoPlanet Kft eljárási rendje a szerverek kijelölt adminsztrátor által történő azonnali leállítása (offline állapotba helyezése), az incidenst követően legkésőbb 72 órával a tudomásszerzést követően bejelentjük az illetéskes felügyeleti hatóságnál Amennyiben az érintettek tájékoztatása aránytalan erőfeszítést tenne szükségessé Társaságunk részről, úgy a jelen adatvédelem oldalunkra mutató linket a NanoPlanet Kft. weboldalának nyitólapján az értesítések sorban megjelenítjük.

A NanoPlanet Kft. biztosítja, hogy egy esetleges adatvédelmi incidens esetén ne közvetlenül és azonnal kompromittálódjanak a személyes adatok. Ezekre külön fizikai behatolásvédelmet és számítógépes védelmet dolgoztunk ki: jelszóval védett titkosított adatbázisban tároljuk az adatokat az ügyviteli rendszerünkön belül, azokból titkosítatlan másolat nem készül.

Az adatokat megismerő személyek köre, adattovábbítás, adatfeldolgozás

Az adatokat elsődlegesen Társaság illetve a Társaság belső munkatársai jogosultak megismerni, azonban azokat nem teszik közzé, harmadik személyek részére nem adják át.

Az alapul fekvő informatikai rendszer üzemeltetése, a megrendelések teljesítése, az elszámolás rendezése körében Társaságunk adatfeldolgozót (pl. rendszerüzemeltető, fuvarozó vállalat, könyvelő) vehet igénybe.

Személyes adatok kezelése, felhasználása

A NanoPlanet Kft. kizárólag olyan személyes adatokat gyűjt és dolgoz fel, amelyeket az érintett vásárló/fogyasztó önkéntesen és kifejezett hozzájárulásával bocsát a Társaság rendelkezésére. Különösen a személyes azonosításra alkalmas adatok: név, lakcím (szállítási cím, munkahelyi cím, stb.), telefonszám, e-mail cím, születési idő. A regisztráció során megadott személyes adatok kezelése a regisztrációval kezdődik és annak kérelemre történő törléséig tart. A NanoPlanet Kft. a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja a vásárló/fogyasztó/szolgáltatást igénybe vevő, személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig a vásárló/fogyasztó/szolgáltatást igénybe vevő az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja. A szállító vállalatok szerződésben nyilatkoztak az adatok bizalmas kezeléséről és a GDPR megfelelőségükről. A szállító vállalatokkal, valamint a vásárlóval/fogyasztóval/szolgáltatást igénybe vevővel kötött szerződéseket a NanoPlanet Kft. elektronikus nyilvántartásában iktatja és archiválja, ezzel biztosítva a szerződés adataihoz való utólagos hozzáférés lehetőségét és biztosítja az ügyfél kérésére történő törlését is. A NanoPlanet Kft. az adatok kezelése során a 2011. évi CXII. törvénynek megfelelően jár el.

A NanoPlanet Kft. a vásárló/fogyasztó/szolgáltatást igénybe vevő személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, vagy teszi nyilvánossá harmadik személynek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kötelezi. A vásárló/fogyasztó/szolgáltatást igénybe vevő bármikor kérhet felvilágosítást a NanoPlanet Kft. által kezelt adatairól, kérheti azok módosítását, kérheti azok továbbítását egy másik adatkezelőnek, továbbá kérheti azok NanoPlanet Kft. adatbázisából való törlését - kivételt képeznek azok a számla adatok (a számlák tőpéldányai), melyeknek megőrzésére a Számviteli Törvény Kötelezi Társaságunkat - az alábbi elérhetőségeken: postai úton a 1039.Budapest Pünkösdfürdő utca 52. címen, valamint a kapcsolat oldalunkon megadott email címen.

Kifejezett hozzájárulásával a vásárló/fogyasztó/szolgáltatást igénybe vevő beleegyezett abba, hogy adatai a NanoPlanet Kft. adatbázisába kerüljenek, és azokat a NanoPlanet Kft. a kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX törvényben meghatározott piackutatás és közvetlen üzletszerzés céljából minden további engedélyezés nélkül felhasználhassa. A vásárló/fogyasztó/szolgáltatást igénybe vevő hozzájárul ahhoz, hogy a NanoPlanet Kft. közvetlen üzletszerzés céljából postai, illetve elektronikus úton (e-mail, mms, sms) reklámot továbbítson, valamint hogy adatait saját szolgáltatásának fejlesztése érdekében felhasználja.

A NanoPlanet webáruház regisztrált felhasználóinak heti rendszerességgel, automatikusan hírlevelet küldhet. A NanoPlanet Kft. hírleveleiben a webshop életével kapcsolatos kiemelt eseményekről, az aktuális vásárlási lehetőségekről tájékoztatja vásárlóit/fogyasztóit/szolgáltatást igénybe vevőit. Amennyiben nem kíván hírlevelet kapni, kérjük ne igényelje a pipa elhelyezésével ezt a funkciót.

Társaságunk az Érintettek személyes adatait nyomon követhető módon és a jogszabályoknak megfelelően kezeli. A fentieken túl a személyes adatokat harmadik személyeknek csak és kizárólag az Érintett hozzájárulása esetén továbbítjuk, és csak hatósági megkeresések esetén adjuk ki.

Az adatszolgáltatás önkéntes, a vásárló/fogyasztó/szolgáltatást igénybe vevő jogosult arra, hogy a NanoPlanet Kft. által kezelt adatairól bármikor tájékoztatást kérjen, illetve hogy adatai módosítását, törlését, valamint hozzájárulását bármikor, korlátozás nélkül díjmentesen visszavonja postai úton a 1039 Budapest, Pünkösdfürdő utca 52 címen, valamint a kapcsolat oldalunkon keresztül email-ben elküldött bejelentéssel.

Az adatkezelés jogalapja, célja, módja

Az adatkezelésre a www.nanoplanet.hu internetes oldalon található internetes tartalmak felhasználóinak/vásárlóinak/fogyasztóinak/ önkéntes, megfelelő tájékoztatáson alapuló nyilatkozata alapján kerül sor, amely nyilatkozat tartalmazza a felhasználók kifejezett hozzájárulását ahhoz, hogy a weboldal használata során közölt személyes adataik felhasználásra kerüljenek. Az adatkezelés jogalapja az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény alapján az érintett önkéntes hozzájárulása.

Az adatkezelés célja a www.nanoplanet.hu URL alatt elérhető szolgáltatások nyújtásának biztosítása. A felhasználó/vásárló/fogyasztó által önkéntesen megadott adatokat a NanoPlanet Kft. a weboldal fejlesztésére, a vásárlói igények kielégítésére, a szolgáltatások nyújtására használja.

A NanoPlanet Kft. a felhasználó/vásárló/fogyasztó által önkéntesen megadott személyes adatokat a fent leírt céloktól eltérő célokra nem használhatja fel. A NanoPlanet Kft. tájékoztatja a felhasználóit/vásárlóit/fogyasztóit, hogy az általuk önkéntesen megadott személyes adatokat harmadik személynek vagy hatóságok számára – kivéve, ha erről törvény kötelező erővel rendelkezik - kizárólag a felhasználó előzetes, kifejezett hozzájárulása esetén továbbíthatja.

A NanoPlanet Kft. a neki megadott személyes adatokat nem ellenőrzi. A megadott adatok valódiságáért kizárólag az azt megadó érintett felhasználó/vásárló/fogyasztó felel. A felhasználó/vásárló/fogyasztó e-mail címének megadásával egyidejűleg felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címről kizárólag ő vesz igénybe szolgáltatást. A megadott e-mail címen történt regisztrációval kapcsolatos minden felelősség azt a felhasználót terheli, aki az e-mail címet regisztrálta.

Az adatkezelés időtartama

A felhasználó/vásárló/fogyasztó által megadott személyes adatok kezelése addig tart, amíg a felhasználó/vásárló/fogyasztó a szolgáltatásról  az általa regisztrált felhasználói névvel  ki nem iratkozik. A törlés időpontja a felhasználó kiiratkozásának (törlési igényének) beérkezésétől számított 5 munkanap. A felhasználó/vásárló/fogyasztó által elkövetett rendszer elleni támadás és más egyéb bűncselekmény elkövetése esetén a NanoPlanet Kft. jogosult a felhasználó/vásárló/fogyasztó regisztrációjának megszűnésével egyidejűleg adatait haladéktalanul törölni és a GDPR rendelkezéseinek megfelelően az adatvédelmi incidens tényét ezen az oldalon közzétenni. A NanoPlanet Kft. bűncselekmény gyanúja vagy polgári jogi felelősség gyanúja esetén jogosult az adatokat a lefolytatandó eljárás időtartamára őrizni is.

A felhasználó/vásárló/fogyasztó által önkéntesen megadott személyes adatok addig kezelhetőek a NanoPlanet Kft., mint adatkezelő által, amíg a felhasználó kifejezetten írásban nem kéri az adatai kezelésének megszüntetését. A NanoPlanet Kft. szolgáltatásainak igénybe vételéhez fűződő jogot nem érinti a felhasználó/vásárló/fogyasztó adatainak kezelésének megszüntetésére irányuló kérelme. Az adatok törlésére, az erre irányuló kérelem beérkezésétől számított 5 munkanapon belül kerül sor. Az adatok végleges törlését az elérhetőségeink bármelyikén kérhetik az ügyfeleink.

A kezelt személyes adatok köre

A weboldalon történő regisztráció vagy megrendelés során az Érintettnek kötelezően meg kell adnia a következő személyes adatokat: Felhasználónév, saját email cím, jelszó, számlázási cím (számlázási név, irányítószám, település, utcanév, házszám), szállítási cím (számlázási név, irányítószám, település, utcanév, házszám), telefonszám.

A rendszer működtetése során olyan személyes azonosításra alkalmas adatok is rögzítésre kerülnek, mint például az Érintett bejelentkező számítógépének adatai amelyek a szolgáltatás igénybevétele során generálódnak. Ezeket az adatokat az érintett külön nyilatkozata nélkül naplózza a rendszer kilépéskor és belépéskor. Ezen adatok egyéb személyes felhasználói adattal - a törvény által kötelezővé tett esetek kivételével - nem kapcsolhatóak össze. Az adatokhoz kizárólag a Szolgáltató és a vele jogviszonyban álló Adatfeldolgozói férnek hozzá.

 Süti szabályzat (Cookie szabályzat)

A Süti szabályzat meghatározza az oldal használata (böngészése) közben a NanoPlanet Kft. által begyűjtött és tárolt információkat és ezek felhasználását. A cookie (magyar megnevezés süti) egy olyan kisméretű fájl, amely a felhasználóink számítógépén tárolódik, előzetes engedély-kérést követően. A sütik nem alkalmasak a felhasználók azonosítására! A cookie segít az internetes forgalom elemzésében és segítséget nyújt abban, hogy a felhasználóinkat személyre szabott módon szólíthassuk meg. A felhasználók preferenciáját nyilvántartva segít a navigációban.

Az általunk használt sütik egy része feltétlenül szükséges ahhoz, hogy Ön navigálni tudjon az egyes oldalak között, és meg tudjon tekinteni bizonyos védett tartalmakat (például a csak regisztrált felhasználók számára látható oldalakat).

Emellett funkcionális sütiket is használunk, melyek segítségével információkat gyűjthetünk arról, hogy Ön hogyan használja az oldalt, és személyre szabhatjuk a weboldalt; így például meg tudjuk jegyezni az Ön által kiválasztott nyelvet, valamint azt, hogy például milyen termékekre keresett rá. Ezeket az adatok kizárólagosan a tartalmaink személyre szabott ajánlásához használjuk és nem használjuk fel semmilyen más célra. A forgalmat naplózó cookie-k a meglátogatott oldalak azonosítására szolgálnak. Ez segít nekünk abban, hogy a weboldal forgalmát naplózzuk. Ezeket az információkat kizárólag statisztikai elemzésekhez használjuk fel, az eredeti adatok a felhasználást követően törlésre kerülnek. A cookie-k segítenek például abban is, hogy a felhasználóink az oldalunkra bejelentkezzenek, vagy személyre szabott tartalmakat érjenek el.

2019 NanoPlanet Kft.

Az oldal tetejére